Information för författare

Arkiv. Tidskrift för samhällsanalys är en vetenskaplig sakkunniggranskad tidskrift för samhällsvetenskap och historia med fokus på kritiska analyser av det moderna samhället och dess framväxt. Tidskriften riktar sig till såväl forskare, lärare och studenter som myndigheter, organisationer och intresserad allmänhet.

Alla artiklar publiceras fritt tillgängliga (så kallad open access) på den här hemsidan, helt gratis att läsa och sprida över internet och som utskrift. Avslutade nummer släpps dessutom till försäljning som tryckt bok och e-bok (i epub-format). Tidskriften ges ut av Stiftelsen Arkiv för främjande och spridning av samhällsvetenskaplig och historisk forskning genom Arkiv förlag & tidskrift.

Tidskriften Arkiv tar gärna emot manus som passar in i tidskriftens profil. I första hand är vi intresserade av originalbidrag i form av vetenskapliga artiklar, essäer, debattartiklar och längre bokrecensioner, men även andra typer av vetenskapliga texter kan vara av intresse. Tidskriften indexeras i Nordiska sociologförbundets The Nordic Sociology Directory of Journals, Norsk senter for forskningsdatas (NSD:s) register för auktoriserade publiseringskanaler (med nivå 1), danska BFI-listan (Den Bibliometriske Forskningsindikator) för auktoriserade forskningspublikationer (nivå 1), The European Reference Index for the Humanities and the Social Sciences (ERIH PLUS) och ges ut med stöd av Vetenskapsrådet.

Under Om tidskriften hittar du bland annat information om vår inriktning och publiceringsmodell samt en utförlig genomgång för författare av hur du skickar in manus för publicering i tidskriften och av den upphovsrättslicens som gäller för artiklarna.Arkiv. Tidskrift för samhällsanalys | DOI: https://doi.org/10.13068/2000-6217 (beständig länk)

ISSN: 2000-6217 (elektronisk resurs) | ISSN: 2000-6225 (tryck)

Ansvarig utgivare och chefredaktör: Sven Hort | Kontaktuppgifter

Tidskriften Arkiv använder en upphovsrättslicens från Creative Commons: Erkännande-Ickekommersiell-IngaBearbetningar 3.0 Unported (CC BY-NC-ND 3.0).

Den här webbplatsen använder kakor (cookies) och statistikverktyget Google Analytics. Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du neka webbplatsen att lämna en webbkaka och göra dig anonym för Google. Det kan innebära att vissa tjänster inte fungerar. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om våra dataskyddsriktlinjer.

 

Logga in