Arkiv. Tidskrift för samhällsanalys

Arkiv. Tidskrift för samhällsanalys är en vetenskaplig sakkunniggranskad tidskrift för samhällsvetenskap och historia med fokus på kritiska analyser av det moderna samhället och dess framväxt. Tidskriften riktar sig till såväl forskare, lärare och studenter som myndigheter, organisationer och intresserad allmänhet. Alla artiklar publiceras fritt tillgängliga (så kallad open access) på den här hemsidan, helt gratis att läsa och sprida över internet och som utskrift. Avslutade nummer släpps dessutom till försäljning som tryckt bok och e-bok (i epub-format).

Tidskriften Arkiv ges ut av Stiftelsen Arkiv för främjande och spridning av samhällsvetenskaplig och historisk forskning genom Arkiv förlag & tidskrift.

För att anmäla dig till vårt nyhetsbrev och få information om tidskriften och förlaget, gå in här.

Den här webbplatsen använder kakor (cookies) och statistikverktyget Google Analytics. Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du neka webbplatsen att lämna en webbkaka och göra dig anonym för Google. Det kan innebära att vissa tjänster inte fungerar. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om våra dataskyddsriktlinjer.Nr 16 (2023): Den auktoritära personligheten. Det vita fältet IV

Redaktion: Mats Deland, Paul Fuehrer, Erik Hansson, Anders Ramsay

Det här specialnumret, den fjärde volymen i serien Det vita fältet som samlar svensk och internationell forskning om högerextremism, utgår ifrån den berömda boken The Authoritarian Personality från 1950 av Theodor W. Adorno, Else Frenkel-Brunswik, Daniel J. Levinson och R. Nevitt Sanford, och innehåller både texter ur och om detta inflytelserika verk. Numret finns även tillgängligt som tryckt bokutgåva (ISBN: 9789179243845) från Arkiv förlag. Grafisk utformning och sidnumrering är identisk i pdf och tryck.

https://doi.org/10.13068/2000-6217.16

Innehållsförteckning

Titelsidor PDF
  1–5
Inledning PDF
Mats Deland, Paul Fuehrer, Erik Hansson, Anders Ramsay 7–24
Den auktoritära personligheten PDF
Anders Ramsay 25–46
Kapitel XIX. Typer och syndrom PDF
Theodor W. Adorno 47–100
Else Frenkel-Brunswik – mångtydighetens teoretiker PDF
Mats Deland 101–115
Kapitel XIII. Övergripande resultat och sammanfattning av intervjuernas resultat PDF
Else Frenkel-Brunswik 117–136
När Freud jobbade gratis. Den auktoritära personlighetens förhistoria PDF
Mats Deland 137–221
Paul Lazarsfeld, Theodor W. Adorno och den kritiska teorins umgänge med positivistisk socialpsykologi, 1938–2022 PDF
Mats Deland, Paul Fuehrer 223–262
Tendens till personlighet. Adornos anmärkningar för samtiden PDF
Erik Hansson 263–306
Medverkande författare PDF
  307–308


Arkiv. Tidskrift för samhällsanalys | DOI: https://doi.org/10.13068/2000-6217 (beständig länk)

ISSN: 2000-6217 (elektronisk resurs) | ISSN: 2000-6225 (tryck)

Ansvarig utgivare och chefredaktör: Sven Hort | Kontaktuppgifter

Tidskriften Arkiv använder en upphovsrättslicens från Creative Commons: Erkännande-Ickekommersiell-IngaBearbetningar 3.0 Unported (CC BY-NC-ND 3.0).

Den här webbplatsen använder kakor (cookies) och statistikverktyget Google Analytics. Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du neka webbplatsen att lämna en webbkaka och göra dig anonym för Google. Det kan innebära att vissa tjänster inte fungerar. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om våra dataskyddsriktlinjer.

 

Logga in