Nummer 15 2023

Nu har vi publicerat årets första nummer, nr 15 (2023). Det tryckta numret går att beställa på förlagets hemsida: https://arkiv.nu/butik/arkiv-tidskrift-for-samhallsanalys-nr-15/.

I numret tar Göran Therborn ett helhetsgrepp på världen och vänstern av idag och jämför det nya seklet med det föregående, Rita Augestad Knudsen skriver om frihet och Lea Ypis bok Fri, Mikael Svensson och Lena Sohl undersöker självuppfattning och klassidentifikation bland höginkomsttagare, och Tomas Wedin och Emelie Hantelius analyserar kommunikatörernas roll i dagens offentliga förvaltning.

Dessutom kommenteras nedläggningen av tidskriften Respons och frånfället av fritänkaren Tom Nairn. Till sist bjuder vi på recensioner av Jaan Kolks Vi är alla i tjänst hos konsten, Ståle Holgersens Krisernas tid, Gunnar Wetterbergs Prästerna, Vincent Bevins Jakartametoden och antologin Lägga döden till rätta.Arkiv. Tidskrift för samhällsanalys | DOI: https://doi.org/10.13068/2000-6217 (beständig länk)

ISSN: 2000-6217 (elektronisk resurs) | ISSN: 2000-6225 (tryck)

Ansvarig utgivare och chefredaktör: Sven Hort | Kontaktuppgifter

Tidskriften Arkiv använder en upphovsrättslicens från Creative Commons: Erkännande-Ickekommersiell-IngaBearbetningar 3.0 Unported (CC BY-NC-ND 3.0).

Den här webbplatsen använder kakor (cookies) och statistikverktyget Google Analytics. Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du neka webbplatsen att lämna en webbkaka och göra dig anonym för Google. Det kan innebära att vissa tjänster inte fungerar. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om våra dataskyddsriktlinjer.

 

Logga in