Nummer 13 2021

Nu har vi påbörjat publiceringen av årets nummer. Först ut är en nyskriven artikel om klassbegreppet författad av en av deltagarna i det fackliga idéinstitutet Katalys klassprojekt, Mikael Stigendal. I projektet har han bidragit till boken Klass i Sverige. Ojämlikheten, makten och politiken i det 21:a århundradet (Arkiv förlag 2021) med en studie av Malmö. Stigendals nya artikel växte fram ur diskussioner i anslutning till klassprojektet men låg utanför dess huvudsakliga inriktning.

I anslutning till artikeln finns även en inbjudan från tidskriftens redaktion som gärna tar emot fler bidrag på temat klass och jämlikhet.

Efter det återvänder Marcus Lauri och Paulina de los Reyes till Husby och undersöker efterspelet till oroligheterna där 2013.Arkiv. Tidskrift för samhällsanalys | DOI: https://doi.org/10.13068/2000-6217 (beständig länk)

ISSN: 2000-6217 (elektronisk resurs) | ISSN: 2000-6225 (tryck)

Ansvarig utgivare och chefredaktör: Sven Hort | Kontaktuppgifter

Tidskriften Arkiv använder en upphovsrättslicens från Creative Commons: Erkännande-Ickekommersiell-IngaBearbetningar 3.0 Unported (CC BY-NC-ND 3.0).

Den här webbplatsen använder kakor (cookies) och statistikverktyget Google Analytics. Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du neka webbplatsen att lämna en webbkaka och göra dig anonym för Google. Det kan innebära att vissa tjänster inte fungerar. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om våra dataskyddsriktlinjer.

 

Logga in